Det var rundt 60 elever og lærere fra Kragerø Læringssenter som i samarbeid med Lokalnytt gjennomførte en ryddedag på populære badeplasser på Kammerfoss og Aatangenområdet i Kragerø kommune 30 april. Elevene ble delt opp i to grupper, den ene gruppa ryddet i området ved tidligere Kammerfoss Bruk, mens den andre gruppa ryddet ved Blankenberg.

Når ryddingen var gjennomført, ble alle samlet til en felles lunsj med kjempegode baguetter fra Delecto. Det ble utført en utrolig god ryddeinnsats på kort tid, og det var bare blide fjes å se. Været var helt topp også, så da ble det rett og slett en hyggelig dag.

Det ble plukket hele 35 sekker med søppel + en del andre større gjenstander. Det eneste skåret i gleden er at det var mye mer søppel enn forventet i nærheten av stranden ved tidligere Kammerfoss Bruk, det ser ut som området her blir brukt som en uoffisiell fyllplass. Det er veldig synd, fordi området kan bli et fantastisk flott rekreasjonssted hvis man får ryddet vekk alt søppelet. Her trengs det en stor innsats med hjelp av anleggsmaskiner for å få bukt med alt. Vi forventer at kommunen tar tak i dette i samarbeid med lokalbefolkningen!

På Blankenberg var det heldigvis lite søppel å finne.

Lokalnytt ønsker å takke samarbeidspartnerne Kystlotteriet, Handelens Miljøfond og Sannidal Minibuss for at vi kunne gjennomføre dette, og ikke minst Kragerø Læringssenter ved koordinator Kristina Maloney for god innsats og god stemning fra både elever og lærere.

Bjørn Bremdal fra AV-Team ble hyret inn til å filme, og denne filmen vil bli publisert i løpet av kort tid.

Alle foto: Martin Eikeland