Det ble en veldig vellykket kajakkfestival i Kragerø helgen 5-7 juli. På fredag foregikk det en del aktiviteter for barn og unge,  og alle som ville kunne teste kajakker fra Olympiasport. Eirik Verås Larsen, to ganger olympisk mester, holdt et inspirerende foredrag på utestedet Sveia. 

På lørdag var det ustabilt vær, men under selve løpet var det sol og oppholdsvær. De rundt 30 deltagerne var godt fornøyde med arrangementet, og synes løypa var flott. Det var ganske mye folk i målområdet også, selv om ikke været var det beste.

På søndag kunne de som ønsket det være med på padletur med initiativtaker til kajakkfestivalen, Jan Holte.

Eirik Verås Larsen ble beste utøver i herreklassen og Mira Verås Larsen vant dameklassen. Vi må også nevne at OL vinner fra 1968, Egil, Søby også var med på løpet og gjorde en hederlig innsats.

I følge Eirik Veråas Larsen har Kragerø Kajakkløp alle muligheter til å bli Norges største i løpet av de nærmeste årene.

Lokalnytt var sammen med Kragerø IF Friidrett ved Ørnulf Klausen og Jan Holte arrangør av kajakkfestivalen, og vi retter en stor takk til alle som bidro til at dette ble vellykket. Takk også til Roger Holte som var speaker.

En spesiell takk til våre sponsorer og samarbeidspartnere Autostrada, Olympiasport, Telemark Utviklingsfond, Sparebanken Sør og Skagerrakbanken.

Alle foto og film: Martin Eikeland

Vinner av herreklassen, Eirik Verås Larsen

Vinner av kvinneklassen, Mira Verås Larsen

Tidligere OL vinner fra 1968, Egil Søby.