Lokalnytt vil i samarbeid med Stopp En Halv, Kragerø Musikk korps og andre aktører markere at det er 75 år siden det ble fred i Norge.

Markeringen vil da bli på selve fredsdagen 8 mai, og her har vi blant annet fått bekreftet at Rune Gjeldnes og Tania Michelet kommer.

Det offisielle programmet og priser vil komme om ikke så lenge. Vi har planer om å vise filmer relatert til krigen på Sveia også, det kommer vi tilbake til!

Hold av dagen!

Tania von der Lippe Michelet (født 12. august 1969 i Tromsø) er en norsk skjønnlitterær forfatter. Hun debuterte i 2008 med romanen Afrika er ikke for alle, utgitt på Kolon Forlag. Hun har også skrevet novellen «Ugle i eukalyptustreet», utgitt i antologien Preg på Hvitveis Forlag.

Tania Michelet har bodd i Zambia, og reist i Zambia og landene rundt. Det er også her hun har lagt handlingen i sin debutbok Afrika er ikke for alle.[1]

Michelet er utdannet cand. philol.[2] i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun har blant annet jobbet som sekretærsjåfør og pilot.[3]

Foreldrene hennes er Jon Michelet (1944–2018) og Bente von der Lippe (1947-1983).[4] Hun er søster til Marte Michelet (født 1975).[5][6]

Hun var gjest hos TV 2 i 2014, hvor hun snakket om sin mors død og i 2018, hvor hun snakket om sin fars død og hans kamp for å fullføre sitt 6-binds livsverk som begynte med En sjøens helt – Skogsmatrosen. Hennes tale i farens begravelse ble filmet av VGTV.

(Kilde: Wikipedia)

Rune Gjeldnes (født 20. mai 1971 i Surnadal) er en norsk eventyrer og polfarer.

Sammen med Torry Larsen krysset han i 2000 polhavet fra Severnaja Zemlja i Russland via Nordpolen og til Cape Discovery i Canada.

Han ble den første som har krysset begge polene uten assistanse, og står også registrert med verdens lengste skitur på 4804 km etter at han krysset Antarktis alene i 2005/2006.

Gjeldnes er utdannet marinejeger ved MJK i Ramsund.

https://www.nrk.no/troms/gar-i-baalsruds-fotspor-1.11445850

Etter å ha prøvd å gå i Jan Baalsruds fotspor, konkluderer elitesoldatene Ronny Bratli og Rune Gjeldnes med at krigshelten hadde mer enn ni liv.

(Kilde: Wikipedia og NRK)